ATGAL Energetikos ir technikos muziejuje

Kadangi Matui dar net trijų metukų nėra, mūsų homeschoolinge viršų ima knygos, eilėraščiai, dainos, dailė - labai mergaitiška atmosfera. Karts nuo karto Matas įneša vyrišką gūsį - pripiešia krūvą lapų mašinų arba kaukšteli kuriai iš sesių žaislu per galvą. Tiek to vyriškumo. Tad nenuostabu, kad mes niekuomet net ir negalvojom lankyti energetikos ir technikos muziejaus... gi vien pavadinimas skanduoja: "tik berniukams ir jų tėčiams!". Bet taip nutiko, kad kitos mamos ėjo, tai prisijungėm ir mes. Ir likom be galo patenkinti! Tiesą sakant, likom tokie patenkinti, kad kitą dieną į muziejų atsitempėm ir Aurimą, ir visas ekspozicijas apėjom dar kartą. (Po muziejaus su Aurimu ir vaikais dar nulėkėm aplankyti kas mėnesį CUP'e vykstančios skaitytų knygų mugės. Mugė kiekvieną pirmą mėnesio šeštadienį vyksta penktame aukšte (ten pat kur yra Charlie Pizza su žaidimų aikštele vaikams). Net sakyti nereikia - genialiai suplanuota. Aurimas su vaikais picas šlamščia, o aš krapštausi tarp knygų - tobula).

Taigi, apie muziejų. Kaina: 3eur suaugusiems, iki 6 metų vaikams nemokamai ir 1.50eur vaikams nuo 6 metų, o savaitgaliais visiems vaikams nemokamai. Už bilietus galima atsiskaityti ir kortele - patogumėlis! Muziejaus erdvės - milžiniškos, tad žiemą vėsoka. Aurimas visą laiką prabuvo su striuke. Žinoma, dūkstantiems vaikams vėsa nė motais... Kadangi lankantis pirmą kartą Matui nutiko mažytė nelaimė (galva įsimūrijo į vieną iš eksponatų), norėčiau perspėti ir jus - ten pačiame žemiausiame aukšte tarp didelių ir baugių katilų vaikams labai smagu pabėgioti. Smagu... bet ne itin suagu, todėl arba bėgite iš paskos, arba bėgioti neleiskite. Be to, Aurimas pastebėjo, kad saugumo prasme muziejus nėra pritaikytas patiems mažiausiems ir kai kurie eksponatai bei laiptai ganėtinai pavojingi - tiesiog būkite atidūs.

Ir dar vienas pastebėjimas: nepražiopsokit pačio paskutinio aukšto - ten nuostabu, o patenkama siaurais laiptais. Šeštadieni sutikom kelias šeimas, kurios būtų tą muziejaus dalį pražiopsoję, jei nebūtų pamatę, kad mes lipame į viršų. Muziejuje yra dvi žaismingos vaikams pritaikytos erdvės: 2 ir 3 aukšte.

Dedu taškus ant i: puiki, spalvinga vieta, kurioje vaikai gali daug čiupinėti ir daug spaudinėti - o tai jiems juk labai patinka! Veiklos yra visokio amžiaus vaikams. Daugiau neberašysiu, o įdėsiu kelias nuotraukas ir kelis video.

Dar kelios akimirkos...

Daugiau informacijos rasite muziejaus tinklapyje.

Linksmai praleiskit laiką! : )

 

Atostogos Lenkijos pajūryje: su vaikais iki Sztutowo (Gdanskas) ir atgal